Ідея проведення такого дещо незвичного для широкого загалу фестивалю кулінарного мистецтва «КоропФест» (бо подібних кулінарних дійств в Україні ще мало) прийшла хлопцям з Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України.
Сергій Хлєбас, один з «батьків» фестивалю на березі Дністра, розповів, що «КоропФест» започатковано спеціально для того, щоб громада Коропця відродилася та почала активно діяти. Наслідком будь-якого популярного фестивалю є приплив туристів і фактичне перезавантаження громади невеликого міста або села.
Фантазія господинь варта дивування. Хто коли-небудь їв вареники з рибою і грибами? Або ще більше – торт з рибою? Або короп з медом? А короп з ізюмом і горіхами? А квашений у бочках короп. Тут тільки від перерахування всього цього пустиш слину. А на фестивалі це все є!
Тому й не дивно, що «КоропФест» входить до десятки кращих кулінарних фестивалів України.
Фестиваль включає в себе виставку приготованих коропів, дегустацію, продаж найкращих зразків, традиційні і спортивні змагання. Приз – здоровенні фаршировані коропи.